12 Aralık 2013 Perşembe

Uzun Burunu Kısaltma Ameliyatı

Burnun normalden uzun olması yüz oranlarını olumsuz etkileyen bir durumdur. Normalden uzun bir burun yüz şeklini profilden (yandan) ve karşıdan (önden) bozulmasına neden olur. Burnun sadece uç kısmı uzun olabilir veya burun bütün olarak uzun olabilir. Çenenin geride ve küçük  olması burnun dahada çıkık ve uzun görülmesine neden olur. Burun estetiği yapılarak burnun uzunluğu çeşitli yöntemlerle kısaltılabilir. 
uzun-burun-estetigi

Burnun uzamasına neden olan kıkırdaklar  kısaltılır, bazen burun ucunu oluşturan kıkırdakların da  kısaltılması gerekebilir. Çene geride ise protez ile büyütülerek daha dengeli bir hale getirilebilir. Burun estetiği için başvuranların çoğu çenelerinin küçük ve geride olduğunun farkında değiller ve doktorun uyarması ile bunu fark ederler. Bu durumda burun estetiği yapılırken çenenin ileride gösterilmesi için protez de uygulanabilir ve yüz daha dengeli bir hale getirilir. 

Burun estetiği ameliyatlarından sonra yediğiniz yemekler konusunda seçici davranmak sizin faydanıza olacaktır. Burun estetiği sonrasında hafif yemek tarifleri burundaki deformiteleri engelleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder